FAQs

We weten dat veel internationale bezoekers vragen hebben voordat ze Kaapstad bezoeken. Hier zijn de antwoorden op enkele van die vragen. 

 

WAT IS ER AAN DE HAND MET HET WATER?

Hoe mooi het ook is, Kaapstad ligt in een deel van de wereld waar het water schaars is en is onderhevig aan periodieke droogtes zoals die in 2017/2018. Gelukkig is die crisis echter voorbij vanwege seizoensregens en initiatieven op het gebied van waterbeheer.

Kaapstad verwelkomt bezoekers van over de hele wereld. Je komt aan op een plek met een prachtig landschap en een breed scala aan ervaringen maar we moedigen je aan om rekening te houden met watertoerisme als je hier bent. Er blijven lichte waterbeperkingen van kracht om het verbruik te beheersen zoals het gebruik van grondwater of regenwater om bijvoorbeeld zwembaden bij te vullen, maar niets heeft invloed op je verblijf.

Je zal waarschijnlijk de genomen waterbesparende maatregelen waarschijnlijk niet eens opmerken. 

 

IS KAAPSTAD VEILIG VOOR TOERISTEN?

Kaapstad is een grote en moderne kosmopolitische Zuid-Afrikaanse stad. Daarom raden we reizigers aan om hetzelfde niveau van waakzaamheid te betrachten als wanneer ze een andere grote stad ter wereld bezoeken.

Dit houdt ook in dat je de basisveiligheidstips opvolgt zoals het bij de hand houden van noodnummers, het vermijden van grote sommen contant geld en het te allen tijde veilig houden van je waardevolle spullen. Voor de overgrote meerderheid van de 1,7 miljoen buitenlandse bezoekers aan de Westkaap in 2018 was een bezoek aan Kaapstad en de Westkaap een positieve ervaring.

De bestemming wordt vaak genoemd als een van de beste vakantiebestemmingen ter wereld en heeft een hoog aantal terugkerende bezoekers wat bewijst dat degenen die onze bestemming een keer bezoeken, er verliefd op worden en deze opnieuw willen ontdekken. 

 

WELKE VOORZORGSMAATREGELEN MOET EEN BEZOEKER CAN KAAPSTAD NEMEN?

Dezelfde voorzorgsmaatregelen die reizigers zouden nemen om hun veiligheid in elke grote stad ter wereld te waarborgen zijn van toepassing bij een bezoek aan Kaapstad, een groeiende stad met bijna vier miljoen mensen.

 

KAN IK VEILIG IN CENTRAAL KAAPSTAD LOPEN?

We adviseren bezoekers aan om te allen tijde rekening te houden met hun omgeving wanneer ze door een grote stad lopen. De zakengemeenschap in Kaapstad en de lokale autoriteiten hebben tal van proactieve initiatieven genomen om de veiligheid en het onderhoud van centraal Kaapstad te waarborgen. Als gevolg hiervan is dit gebied - waar de meeste toeristische instellingen zijn gevestigd - uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het land.

Er zijn zichtbare veiligheidsfunctionarissen ingezet en het stadscentrum wordt schoongehouden. Grote restaurants, winkels en galerijen langs de straten en veel kantoren, appartementsgebouwen en hotels bevinden zich in het centrum. Er zijn verschillende wandeltochten beschikbaar voor verschillende interesses en je deelt de trottoirs met de lokale bevolking die naar het werk lopen, zakenmensen die zich haasten tussen hun vergaderingen door , en andere toeristen die net als jij de stad aan het verkennen zijn.

HEB IK EEN ALTERNATIEF NAAST HET LOPEN?

Kaapstad is een van de best verbonden steden in Zuid-Afrika als het gaat om transportmogelijkheden. Hoewel reizigers er vaak voor kiezen om door het centrum of het centrale zakendistrict te lopen omdat de afstanden kort zijn heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Uber, Bolt, taxi's met meter en het MyCiti-bussysteem dat je ook naar het centrale district van Cape Stad en omliggende toeristische attracties brengt zoals Camps Bay, Sea Point en Hout Bay. Met de MyCiti-bus ga je ook rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Kaapstad via een directe pendeldienst. Er is ook een hop-on-hop-off rode busdienst voor City Sightseeing met een groot aanbod van toeristische routes.