COVID-19

JA! HET IS NU MOGELIJK OM NAAR KAAPSTAD TE REIZEN

Kaapstad is toegankelijk voor reizigers. We weten dat reizen in deze periode stressvol kan zijn. Zie de onderstaande informatie voor alles wat u moet weten over de voorzorgsmaatregelen die wij nemen om ervoor te zorgen dat uw reis zowel leuk als veilig is.

De stad heeft een reeks veiligheidsprotocollen opgesteld om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen houden. Alle internationale reizigers die aankomen, moeten een geldig certificaat voorleggen van een negatieve COVID-19-test, erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie, die niet meer dan 72 uur voor de reisdatum is verkregen.

Kaapstad is gezegend met zacht weer en veel open ruimte en biedt daardoor veel mogelijkheden om buiten te eten, natuuravonturen te beleven en ervaringen op te doen ver weg van de drukte.

WAT MOET IK WETEN OVER LOCKDOWNS?

Zuid-Afrika is het afgelopen jaar op verschillende niveaus opgesloten geweest om de verspreiding van het virus in te dammen. 

Het dragen van een masker in het openbaar is verplicht. De mensen wordt ook verzocht hun handen te ontsmetten alvorens een openbare ruimte te betreden en een sociale afstand van 1,5 meter te bewaren.

Bezoek het SA Coronavirus Portal voor de laatste informatie over lockdowns. U kunt ook gebruik maken van de live chat op onze site (zie de rode zijbalk) om u te helpen de informatie te vinden die u nodig hebt.

WAAR KAN IK ME LATEN TESTEN?

Kaapstad heeft medische testlaboratoria van wereldklasse die uw test binnen 48 uur kunnen verwerken.

Als u denkt dat u met het virus besmet bent, kunt u de NICD-hulplijn bellen (0800 029 999) waar u advies krijgt over mogelijke testfaciliteiten.

Er zijn verschillende tests beschikbaar: PCR testen, snelle antigen testen, en antilichaam testen.

HOE ZIT HET MET DE NIEUWE VARIANT?

Het is onjuist om de 501Y.V2-variant “Zuid-Afrikaans” te noemen. Hoewel de variant voor het eerst in Zuid-Afrika werd geïdentificeerd dankzij het uitstekende werk van onze onderzoekers, is er tot op heden geen bewijs dat de variant in dat land is ontstaan, noch dat zij uitsluitend in Zuid-Afrika voorkomt.

Uit de huidige gegevens blijkt dat bepaalde vaccins niet zo doeltreffend zijn tegen deze variant, maar dat andere zeer doeltreffend blijven tegen alle bekende varianten van het virus. Ga naar sacoronavirus.co.za voor de meest recente informatie over het vaccinatieprogramma van Zuid-Afrika.

WAT KAN IK DOEN OM TE HELPEN?

COVID Alert SA is de gratis blootstellingsmeldingsapp van Zuid-Afrika. Het laat mensen weten wanneer zij in nauw contact zijn geweest met iemand die positief heeft getest op COVID-19.

Iedereen in Zuid-Afrika die een smartphone met Bluetooth heeft, heeft toegang tot deze app. COVID Alert SA is volledig anoniem. De app beschermt uw privacy en veiligheid te allen tijde. Het heeft uw persoonlijke informatie niet nodig en slaat die ook niet op.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Bezoek het portaal sacoronavirus.co.za voor de officiële statistieken, toolkits en aangewezen ziekenhuizen met betrekking tot het virus in Zuid-Afrika.

Noodlijn: 0800 029 999

Whatsapp ondersteuning: 0600 123 456